Събития

Откриха Американски център в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ Бургас

Лентата на петия поред в България Американски център прерязаха посланикът на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Мария Нейкова и директорът на Библиотеката Яна Кършийска.
На събитието присъстваха библиотечни специалисти, граждани и много млади хора, които са и читатели на Библиотеката, бяха гости на събитието.
„…За нас е чест да бъдем тук в Бургас, заедно с духовия оркестър на посолството. Предназначението на Американските центрове е да бъдат свободно пространство, в което да се срещаме, да обменяме и предлагаме информация за обучение и образованиe в САЩ, да предлагаме проекти в системата STEM. Това е само началото и се надявам, че с кметството, кмета и всички вас, да постигнем много, за да засилим и укрепим всички взаимоотношения в различните сфери на живота…“ каза посланик Херо Мустафа.
Кметът на Бургас Димитър Николов благодари на посланик Мустафа за усилията, Бургас да бъде петият център и добави:
“… Като кмет обещавам, че ние ще бъдем първи по значимост, защото при нас има страшно много читатели деца, което е прекрасно! Последните 40 години не е строена такава Библиотека и я показваме на колкото се може повече кметове на общини. Нека те да се заразят и да построят такива библиотеки в своите градове. Това е един храм на култура, духовност и на знания. А чрез този Американски център ще можем да се възползваме от този голям ресурс на информация, да бъдем достъпни до всички големи американски библиотеки...“.
Областният управител проф. Мария Нейкова допълни:
„… Както г-н Николов каза, ние сме свикнали да сме отличници и ще направим всичко възможно това да бъде най-посещаваното, най-интересното място за жителите и за гостите на Бургас…“.
Американският център предлага литература и информация за обучение и стажове в САЩ и се намира на третия етаж в сградата на Библиотеката.
Гостите разгледаха цялата сграда и се запознаха с иновациите, експозиционните зали, както и всички отдели на Библиотеката.
Може да бъде изображение с 3 души, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 5 души, изправени хора и на закрито
+6
Получете повече съобщения за Регионална библиотека „Пейо Яворов“
Можете да добавите бутон в Messenger към публикацията си, за да получите повече съобщения за Регионална библиотека „Пейо Яворов“.

Вижте анализите и рекламите
Подсилване на публикация
117
2 коментара
7 споделяния
Харесване

Коментар
Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *