Новини

Невероятният стил на художничката Рамина Саадхан, част от изложбата „Опасна красота“ в Библиотеката

Картини на Рамина Саадхан са част от изложбата „Опасна красота“, която се намира в изложбените зали на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, на известния куратор, галерист и меценат Стефан Стоянов.
Азърбайджанската художничка Рамина Саадхан е била културната сензация на венецианското биенале. Нейните композиции са представени в павилиона на страната на известния площад „Сан Марко“.
Добрата новина е, че сега картините на Рамина Саадхан са в Бургас и ще бъдат част от изложбата на жени-творци от целия свят до 31 август.
Азърбайджанската сензация, която е за първи път в България, участва с пет платна, които могат да бъдат откупени от колекционери на изобразителното изкуство.
Рамина Саадхан е с ирански корени, а невероятният и стил е препратка към минало и настояще на загадъчния изток. През септември художничката ще участва на Истамбулския международен панаир за съвременно изкуство. В по-далечен план кураторът Стефан Стоянов ще организира нейна изложба в самия Техеран. (https://www.saatchiart.com/romi_khan)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *