Събития

На 2-ри април отбелязваме Международния ден на детската книга 🧜‍♀️ в Библиотеката

Началото на празника е дадено през 1967 година и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен. Той е създал на едни от най-популярните приказки на всички времена. През 1958 г. ЮНЕСКО учредява Международен златен медал на името на Андерсен, наричан още Малка Нобелова награда. Веднъж на две години тази награда получават най-добрият детски писател и художник на детски книги.
Награждавани са Астрид Линдгрен, Селма Лагерльоф, Туве Янсон, Луис Карол, Валери Петров.
Ангел Каралийчев 📜 е първият български писател, вписан в почетния списък на Международния Съвет за детската книга „Ханс Кристиан Андерсен“.
По повод Международния ден на детската книга 🧞‍♀️в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ имаше организирани групови посещения от възпитаници на детски градини и училища. Децата бяха запознати с правилата в Библиотеката и играха забавни игри.
Детският отдел на Библиотеката получи подарък – таблото направено от децата, наречено „В света на приказките“. То остана да украсява Детския отдел, защото е посветено на Международния ден на детската книга.
Благодарим, на малчуганите от група „Мечо Пух“ на ЦДГ „Златно ключе“ в Бургас, които са автори на паното!
Екипът на Библиотеката 📚 благодари на всички деца, които са всеки ден в дома на книгата и ни радват, защото си тръгват с книжки в ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *