Събития

На 17. 11. 2023 г. от 18:00 ч. в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ ще бъдат представени книги на Ценка Стойчева

Ето предварителна информация за авторката:
Ценка Стойчева е публицист, лектор, общественик, писател и свръхсетивен диагностик и лечител.
Автор е на три книги – „Сребърната нишка” (2002), „Новото лечителско изкуство” (2006) и „Мистичният феникс“ (2021).
В продължение на повече от две години, от 1997 до 2000 година, ежеседмично публикува в казанлъшкия вестник „Седмица” свои статии в нейна рубрика „Интуитивното”. Впоследствие тези статии биват включени в първата ѝ книга „Сребърната нишка”.
На 24-и май 2000 г. открива в Казанлък малка езотерична книжарница „Логос”, която просъществува до април 2004-а. Само няколко месеца след откриването ѝ, от скромен търговски обект книжарницата се превръща в магнетичен духовен център. В място за срещи, за запознанства и за общуване между хора с разнородни интереси в сферата на духовното знание. Много от тези запознанства прерастват в искрени и сърдечни приятелства, които са живи и днес.
В периода 2001-2003 година води свое телевизионно предаване – „Интуитивното”, излъчвано веднъж седмично по ефирна телевизия Казанлък.
Дарбите си на свръхсетивен диагностик и лечител започва да развива спонтанно през втората половина на 90-те, без да е била специално обучавана, да е посещавала курсове или семинари. По нейно мнение такива дарби притежава всеки един човек, но не всеки има достатъчно силен импулс да ги развива и да ги използва точно в сферата на лечителството.
Богатия си, близо 26-годишен опит като духовен лечител, натрупва от безкористната си работа със стотици хора с различни заболявания и психо-емоционални проблеми.
Постепенно, стъпка след стъпка и детайл след детайл, тя разработва своя уникална методика за цялостна диагностика и лечение. Тази методика бива изложена в достъпна и разбираема за читателя форма във втората ѝ книга „Новото лечителско изкуство”. Нейната уникалност произлиза от факта, че на вниманието на създателката ѝ са не само физическото тяло, но и подсъзнанието и записаните в него травми от настоящия или от минали животи. Щателно обследвани и съответно лекувани посредством различни, разработени от Ценка Стойчева методи, биват всички аспекти/тела на човека – физическото, етерното, астралното, менталното и духовното.
Месеци преди „Мистичният феникс“ да бъде готова за печат, създава Фейсбук страницата, „Страница на Ценка Стойчева /Мистичният феникс/”. По нейни думи, тази страница е мястото във виртуалното пространство, където да общува с приятели, пациенти и читатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *