Събития

„Лекарят – моето вдъхновение!“.

На 06. 04. 2023 г. бяха отличени 11 ученици от ПГЧЕ „Васил Левски“ в Национален конкурс за есе „Лекарят – моето вдъхновение!“.
Конкурсът се организира от Асоциацията на студентите медици в България и Община Бургас. На тържествената церемония, проведена в Регионална библиотека „П.К.Яворов“, присъстваха проф. Миткова – Ректор на Университет „Проф. д-р. Асен Златаров“ , проф. Христо Бозов – Декан на Медицинския факултет, д-р Бойко Миразчийски – Директор на УМБАЛ – Бургас, лекари и медицински специалисти от града. Наградите връчи д-р Лорис Мануелян.
Първо място за Гергана Трандова – X Е клас;
Второ място за Теодора Кировакова – IX Г клас;
Трето място за Моника Бринкова – XI Е клас; Специални поощрителни награди получиха: Анастасия Фам, Таня Вълчева; Рая Джамалова.
Грамота за участие получиха: Рени Начева, Йоана Вълчева, Мария Богданова, Весела Петрова и Николай Божинов.
Ръководител на учениците е Десислава Стайкова-Маринова – учител по биология и химия.
В края на събитието учениците разговаряха с лекари от Сдружението на младите лекари в Бургас и се научиха да поставят абокат.
7 април е Световен ден на здравето и професионален празник на всички, които работят в областта на хуманната медицина. Празникът се отбелязва от 1948 г. по инициатива на Световната здравна организация, а в България се чества от 1964 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *