Събития

Кинг… От Монтгомъри до Мемфис/ King: A Filmed Record…Montgomery To Memphis

На 18 януари /сряда/ в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ ще се излъчи пълната версия на документалния филм „Кинг… От Монтгомъри до Мемфис/ King: A Filmed Record…Montgomery To Memphis“ на английски език
В ролите:
Руби Ди, Джоан Удуърд, Мартин Лутър Кинг, Джуниър, Пол Нюман, Джеймс Ърл Джоунс
Година на издаване: 1970 г
Времетраене: 185
Държава: САЩ
Английски език
Предмет : Права на човека, журналистика и масови комуникации, афро-американски изследвания
Жанр: Историческа драма, Документален, Афро-американски,
Номинирани за Оскар, Национален филмов регистър
Документалният филм е създаден от архивни кадри, проследяващи израстването на д-р Мартин Лутър Кинг от 1955 до 1968 г., в неговия възход от регионален активист до световноизвестен лидер на движението за граждански права. Във филма са включени редки кадри от речи, протести и арести на д-р М. Кинг.
Пълната версия на филма е представена като специално събитие само за една вечер на 20 март 1970 г. Оттогава филмът се разпространява във версия, съкратена с повече от час. Възстановена от Конгресната библиотека, в сътрудничество с Ричард Каплан, и използвайки филмови елементи, предоставени от Музея за модерно изкуство, оригиналната версия на филма може отново да се види в своята цялост.
Приет в Националния /американския/ филмов регистър през 1999 г., „Кинг…“ е документално кино, определено като национално съкровище, което позволява на зрителите да станат свидетели на „кръстоносния поход“ на Мартин Лутър Кинг и по този начин да получат по-пълна оценка както на личните предизвикателства, така и на огромното културно наследство, което е оставил след себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *