Събития

Изнесен урок по Проект „Библиотеките като образователна среда“ се проведе в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“.

Урокът извън класната стая беше с ученици от трети клас на СУ „Йордан Йовков“ в Библиотеката. Темата на днешното занимание беше „Автори на български приказки“. На мултимедиен екран бяха представени биографични данни за големи български автори като Дора Габе, Леда Милева и други, и откъси от техни произведения. Децата имаха възможност да прочетат част от приказки, като повечето вече са изучавани в клас.
Г-жа Стоянка Димитрова – класен ръководител на 3 „а“ клас, с помощник г-жа Цветелина Костадинова, както и класният ръководител на 3 „б“ г-жа Донка Терзиева с помощник г-жа Ася Шупелова, поднесоха на децата един опознавателен и забавен урок, чиято цел е да върне интереса им към четенето.
По Проекта има още много дейности и част от тях отново ще бъдат проведени в Библиотеката, за да могат малките ученици да „попият“ атмосферата и духа който цари в дома на книгите. Благодарение на реализирания Проект те вече са си изградили собствена библиотека в училище.
За да бъде урокът още по-впечатлявящ, децата посетиха Детски отдел на Библиотеката. Там освен книги ги очакваха и игри на Интерактивния под.
Както всяко посещение в Библиотеката през месец април, който е посветен на Космоса, и това завърши със снимка пред реплика на космическия скафандър на Нийл Армстронг. Той ще бъде в Библиотеката до 18 май 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *