Събития

Изложба-спектакъл очаква посетителите в Библиотеката

Уникална изложба с произведения на световноизвестни жени-творци е открита и очаква посетители в двете изложбени зали на Библиотеката. “Dangerous Beauty” /Опасна красота/ е и пърформанс-спектакъл. Тя представя произведения на 31 световноизвестни художници, сред които и 10 българки.
Изложбата ще се променя непрекъснато, ще се обновява и размества. Творби можете да видите в коридорите на Библиотеката и в отдел „Изкуство”. Експозицията е отворена с работното време на Библиотеката до 24.00 часа всеки ден, което я превръща в първата в страната изложба, която популяризира изкуството до полунощ, а входът е свободен.
„… В Бургас се чувствам себе си, аз се влюбих в този град и един ден искам да живея тук. Моята цел е да пробуждам съзнанието на хората, да разпространя изкуството сред младите…“, споделя известният меценат и куратор Стефан Стоянов. Той благодари за подкрепата, която е получил от кмета на г-н Бургас Димитър Николов, за реализирането на изложбата.
Част от творбите са на известните авторки Тамара Де Лемпика, Марина Абрамович и Айдан Салахова и други.
Може да е изкуство
Сред официалните гости на откриването на изложбата беше и Рамина Салдахан, с която Стефан Стоянов се запознава на Венецианското биенале. Там художничката представя свои картини. Вероника Михалева, пък е най-младата участничка в изложбата “Dangerous Beauty” /Опасна красота /.
Заповядайте, в изложбените зали на Библиотеката, за да се запознаете с произведенията на всички творци и да се потопите в емоциите един различен спектакъл!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *