Проекти

Втора регионална конференция „Библиотечното дело в Бургаския край”, която се провежда със съдействието на Министерството на културата

В Библиотеката стартира Втората регионална конференция „Библиотечното дело в Бургаския край”,

която се провежда със съдействието на Министерството на културата

Представител на Българска библиотечно-информационна асоциация /ББИА/ доц. д-р. Елица Лозанова – Белчева изнесе лекция на тема „Информационно търсене”.

 

Лекцията е част от Втората регионална конференция „Библиотечното дело в Бургаския край” със съдействието на Министерството на културата. На нея присъстваха библиотечни специалисти от Бургаска област.

Колко е важно библиотечните специалисти да стимулират информационната грамотност на читателите. Как да изградим медийна култура, за да се предпазим от фалшивите новини? Етиката при работа с интернет и авторските права – това са само част от темите, които засегна в своята лекция „Информационно търсене”, представителят на Българска библиотечно-информационна асоциация /ББИА/ доц. д-р Елица Лозанова – Белчева.

При голям интерес от страна на библиотечни специалисти, преминава Втората регионална конференция „Библиотечното дело в Бургаския край” със съдействието на Министерството на културата. Тя е посветена на 1 ноември – Ден на народните будители. На конференцията присъстват библиотечни специалисти от Бургаски регион. Събитието започна с лекции на тема – „Информационно търсене” и „Е-правителство и библиотеките” и продължи с дискусия и споделяне на добри библиотечни практики. Лектор по първите теми е доц. д-р Елица Лозанова – Белчева, представител на Българска библиотечно-информационна асоциация /ББИА/.
В Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ в Библиотеката е подредена интересна черно-бяла фотоизложба на тема „Началото: Библиотечното дело в Бургаския край“ , която показва как са изгледали читалища и библиотеки в региона преди години.
Може да бъде изображение с 10 души, изправени хора и на закрито

Може да е творба на 1 човек

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *