Новини, Събития

Започва седмицата 💐, посветена на откриването на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ 📚 в Бургас 5-11 април

Започва седмицата 💐, посветена на откриването на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ 📚 в Бургас 5-11 април
Библиотеката 📚 кани в новия си дом всеки, които желае, да присъства на различни събития. Всеки ден ще ви представяме предварително част от инициативите, за да изберете това, което е интересно за вас.
В понеделник, 5 април ви каним на:
Документалният филм „Чудото бургаски театър “ 🎬. Той разказва за съдбата на четирима известни режисьори, които заради спектаклите си, са били принудени да напуснат ДТ „Адриана Будевска “. Началният час е 14, а мястото Зрителна зала, ет. 3
От 17 часа започва прожекцията на филма „Небето, което целува морето“ 🎬 на режисьора Росен Петров, посветен на художника Румен Статков. В Конферентна зала, ет. 3, можете да присъствате на събитието и да се срещнете с Росен Петров.
18.30 часа в Зала на кафенето можете да проследите „Братя“ – Спомените на Димитър Петканов 🖊 по повод 130 години от рождението на акад. Константин Петканов. Представя д-р Добрина Топалова, с участието на режисьора Румен Велев.
Важно е да знаете, че акад. Константин Петканов е бил директор на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ 📚 през 40-те години на миналия век. Поканени са да присъстват негови сродници. Инициативата ще се проведе в Залата на кафето, ет. 2
Забавления има и за най-малките посетители на Библиотеката 📚. Те могат да играят на магичния интерактивен под Funtronic, Z Space, Пясъчна кутия /Физико -географска интерактивна игра/.
Всички събития се провеждат при спазване на мерките за безопасност ❤ и на тях могат да присъства определен брой хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *