Събития

Заповядайте, на 18 февруари 2023 г. от 15, 00 ч., в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, заедно с вашите деца!

„Книга на промените“ с Александър Мануилов и Станислав Пеев.
Перформативно-четене игра, в което текстът на книгата е разигран като отговори на въпроси от публиката.
Може ли едно литературно четене да те въвлече в игра?
Може ли един незавършен роман да има завършено публично представяне?
Може ли въпросът ти, който още не си формулирал, да получи точен отговор?
И каква е тази книга, дето все се променя? А китайците какво мислят по въпроса?
Може и да може да отговорим на тези въпроси – всичко това Бургас.
Според самия автор на „Книга на промените“: „… Това е книга, която… когато бъде завършена, ще може да се чете отпред назад, отзад напред или от средата – нанякъде…“ Героят й се променя постоянно и може да бъде открит на много места едновременно, но е вероятно и обратното – да се озове на едно и също място в различно време.
С подкрепата на Национален Фонд „Култура“
Александър Мануилов е писател, сценарист и драматург от София. Текстовете му за театър са поставяни на четири континента и са канени от десетки фестивали. Първият български автор, представен през последния половин век на един от най-значимитe театрални фестивали в Европа – Theatertreffen, Берлин (2015 г.). През 2017 г. в селекцията EURODRAM на Германия. Драматургията му вече се изучава в престижни американски университети.
Станислав Пеев е театрален и киноактьор, музикант на ударни инструменти. Участва в множество театрални представления, телевизионни сериали, пърформанси, сетивен театър, филми и фестивали. Един от организаторите на пространство за съвременно изкуство в София, „Ателие Пластелин“. Работил е в представления на редица режисьори, сред които проф. Васил Димитров, проф. Цветана Манева, Десислава Шпатова, Възкресия Вихърова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *