Събития

Заповядайте на матине в двора на Библиотеката, с музикалните изпълнения на Румен Спасов – 30 юли от 11.00 часа

Румен Спасов е роден в Панагюрище, след което завършва гимназия в София. Висшето му образование е българска филология (ФСлФ) и културология (ФФ) в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на няколко книги – стихове и фрагменти, есеистика и преводи, както и на песни, които изпълнява с китара и които са подредени в три авторски албума.
Член-основател е на Университетския състав за старинна музика „Свети Климент Охридски“ http://hor.art.bg , редактира Изданието за университетска култура „Аудиториум“ http://auditorium.art.bg . Носител е на Награда на Ректора за журналистика през 1988 г 1996 година.
Румен Спасов е изявен художествен критик и журналист, включително в Националния седмичник за образование и наука „Аз Буки“ (2004 – 2010) и в Радио „Алма Матер“ от 2010 и до днес.
Репортерските усилия на Румен Спасов в днешно време са най-вече в предаването за театър „Без маски“ и в „Книги завинаги“ http://knigizavinagi.com . От началото на 2021 година е водещ на авторското радиопредаване „Аудиториум“, в което звучат гласовете на университетски хора. Предаването е посветено на полилогизма в предметността на висшите училища и на академиите по изкуствата в столицата и в страната, историята и съвременното състояние на университетите и на висшето образование в Европа и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *