Събития

Заповядайте, в Библиотеката на кино!

Днес, /30 юни, петък/ от 18, 00 ч. в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ на големия LED екран можете да гледате късо кино: Квартални истории
Всеки ден, всяка нощ, навсякъде много от нас споделят живота си с други хора, близки, непознати, странни, обичани или мразени, тихи или шумни, те са над нас, под нас, до нас – съседите! Разбирай и съквартирантите, и семейството, с които всеки има (не)щастието да съжителства. Как започват програмата „Квартални истории“.
в началото ще проследите премиерния филм „Под един покрив“ на режисьора Симеон Цончев, номиниран на СФФ и други престижни фестивали. Той въвежда зрителите в живота на чужденец и неговия гръцки съсед, който всяка вечер не се свени да свири на своето бузуки без да се съобразява от часа. Разбира се, един ден настъпва интересен обрат.
Ще представим още една премиера за Кинематограф: „Празник“ на режисьора и сценарист Антония Милчева, също номиниран на СФФ много други фестивали. Със страхотен пиперлив хумор и изтънчена кинематография филмът поставя интересни въпроси в навечерието на една Нова година, като какво е нужно, за да си направиш празник – маса с храна, шампанско, приятели? А ако ти е много криво? Ако храната не е по вкуса ти, шампанското топло, а приятелите са се вторачили в себе си? Достатъчно ли е едно хоро?
Ще покажем още един филм на режисьора Marshall Curry, номиниран за Оскар през 2020г.
Очакваме ви, в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“!
Входът е свободен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *