Събития

Екипът на Регионална библиотека „Дора Габе“ гр. Добрич на гости в Библиотеката на гр. Бургас

Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ посрещна своите колеги от гр. Добрич. В навечерието на Деня на Светите братя Кирил и Методий и професионален библиотечен празник, екипът посети Библиотеката.
Директорът на бургаския „храм на книгите“, г-жа Яна Кършийска показа всички отдели, иновации, нововъведения и услуги в полза на читателите. Колегите бяха впечатлени от новите методи на работа, красивите пространства и всички услуги които се превърнаха в притегателен център за много нови читателите. Най-важното в Библиотеката са книгите, които освен на свободен достъп се намират и в хранилищата към Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, които са уникални и мултифункционални по своята същност. Работното време на Библиотеката също впечатли колегите от гр. Добрич, защото това е единствената библиотека, която работи без прекъсване и до полунощ.
Посещението започна със снимка на групата до космическия скафандър-реплика на Нийл Армстронг и завърши с професионално приятелство, което ще продължи. Обещанието е на Директора на Регионална библиотека „Дора Габе“ г-жа
Теодора Денкова и нейният екип.
Благодарим ви колеги, че уважихте Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ и работещите в нея, че отделихте празничния ден за да се запознаете с труда на много хора, довел до създаването на Библиотеката – такава каквато е днес – работеща в името на читателите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *