Събития

„Европа в България: Общо бъдеще“

Регионална конференция на тема „Европа в България: Общо бъдеще“, организира Българската телеграфна агенция. Тя се проведе в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ в Библиотеката.
На събитието присъства Кметът на Бургас г-н Димитър Николов, заместник кметовете Йорданка Ананиева, инж. Чанка Коралска, Весна Балтина, кметове на общини, журналисти.
Парите от Европа да достигат по-бързо до регионите населените места. Това поискаха кметове от Бургаски регион по време на регионалната конференция „Европа в България: Общо бъдеще“, която организира Българската телеграфна агенция в Бургас. Според кмета Димитър Николов, трябва да има по-голямо доверие на местната власт и да се активизира обявяването на новите мерки.
„… Макар че вече активно сме навлезли в новия програмен период, като че ли нищо до момента не се случва, тези две години ги прахосахме. Казвам го с болка като представител на местната власт, защото вероятно заради честата смяна на правителствата, ние се изравнихме и не отстъпваме по отношение на експертиза на представителите на управляващите органи...“, каза г-н Димитър Николов и призова на общините да се гледа като на партньори.
Европейските средства да достигат и до малките населени места поиска кметът на Созопол, г-н Тихомир Янакиев. Той припомни, че голяма част от хората в региона живеят именно в села и малки населени места, до които средства по европейски програми почти не достигат. Колегата му от Поморие, г-н Иван Алексиев се обърна към управляващите оперативните програми и поиска да работят със скоростта и темповете, с които работят общините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *