Събития

Дигитализираният почерк на Христо Ботев оживява в Galleria Бургас!

„… По повод Деня на народните будители Galleria Бургас, съвместно с Национална картова и платежна схема (част от БОРИКА АД), провежда кампания, чиято цел е да популяризира делото и завета на важните исторически личности и да ги доближи до съвременниците ни.

Екипът на Национална картова и платежна схема (НКПС) наскоро дигитализира почерка на Христо Ботев в партньорство с Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Цифровият шрифт е направен по модел на съхранените оригинални ръкописи на революционера.

Стани част от кампанията „Жив е той, жив е!“, която стартира на 23-ти октомври и продължава до 21:00 часа на 1-ви ноември 2022 г.

Открий специално създадения корнер, посветен на великия Христо Ботев, в основния атриум на Galleria Бургас и ни помогни да припомним завета му!

Всеки желаещ може да се включи в кампанията като препише част от творчеството на Ботев с помощта на дигитализирания му почерк. Така заедно ще създадем една дигитална компилация, съдържаща незабравимите му слова, визуализирани с дигитализирания му почерк.

В допълнение, всеки участник в кампанията има право да изтегли една от 12 карти. Всяка карта съдържа въпроси, посветени на нашите народни будители, а при правилен отговор на въпрос, ще спечелиш награда – дизайнерска платнена торба с цитат на Васил Левски или Иван Вазов.

Партньори на кампанията „Жив е той, жив е!“ са Национална картова и платежна схема (НПКС) и Регионална Библиотека „П. Яворов“, Бургас, на които благодарим сърдечно за подкрепата.

В кампанията вземат участие и училищата в гр. Бургас, като след края на проекта всяко от тях ще получи копие на текстовете, изписани с дигитализирания почерк на Ботев.

Повече за проекта за възраждане на почерците на наши бележити исторически личности можете да намерите на специализираната страница на НКПС- https://www.bcard.bg/Botev/

Очакваме те! Нека заедно отбележим Деня на народните будители и отдадем почит на творчеството на Христо Ботев!..“

 

https://galleriaburgas.bg/digitaliziraniyat-pocherk-na-hristo-botev-ozhivyava-v-galleria-burgas-newsId-1049

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *