Събития

Делегация от Австрийския град Ваграйн, която включва представители на общини в региона, хотелиери, банкери, хора от туристическия бизнес, от културно-просветни дружества и други, бяха гости на Библиотеката

Делегация от Австрийския град Ваграйн, която включва представители на общини в региона, хотелиери, банкери, хора от туристическия бизнес, от културно-просветни дружества и други, бяха гости на Библиотеката.
Освен със своите планински курорти, които се посещават от туристи през всички сезони, градът е известен и с музея на песента „Тиха нощ, свята нощ“. Във Ваграйн е починал и погребан композиторът на едноименната песен Франц Ксавер Грубер, станала емблема на коледните празници в целия свят.
Гостите разгледаха всички отдели на Библиотеката и се запознаха с иновациите в нея – Интерактивната стая за обучение на ученици и студенти, Магичния под за игри и викторини на по-малките читатели, новите машини за самообслужване на читатели Селф-чек. Те се интересуваха от богатата история на Библиотеката, както и от разнообразния книжен фонд.
Гостите бяха изпратени с пожелание да се върнат отново в Библиотеката, за да се създаде трайно сътрудничество между българската и австрийската култури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *