Проекти

Гости от различни националности в Библиотеката

Представители на Гърция, Турция, Румъния и Испания са в Регионално управление на образованието Бургас, за работа по проекта „Еразъм плюс“. Неговото мото е „Компютърното мислене по време на Ковид 19“.
Венета Иванова – Старши експерт по български език и Гюлшен Еминова – Старши експерт по квалификация на педагогически специалисти в РУО Бургас доведоха своите колеги в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, за да им покажат иновациите в различни области, които са част от работата на Библиотеката.
Представителите по проекта се запознаха с технологиите в Интерактивната зала, Магичния под в Детски отдел на Библиотеката, вендинг машините за връщане на книги, Компютърната зала и други.
РУО Бургас е координатор на проекта по оперативна програма „Еразъм плюс“. В него си партнират Дирекциите по образование от Гърция, Турция, Румъния и Испания. Сега специалистите започват работата по проекта, който е бил отложен заради пандемията. Срещата е продължила три дни през които са разпределени задачите и дейностите по които ще се работи.
Част от страничните дейности беше посещението в Библиотеката. Гостите бяха впечатлени от новата сграда, технологиите и от големия брой новозаписани читатели. Те правиха снимки и видеа на различните отдели, зали и пространства за четене, за да ги покажат на своите колеги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *