- Нормативни актове
- Правилници
- Колективни трудови договори
- Здравословни и безопасни условия на труд
- План за противодействие на тероризма и заплаха от използване на взривно устройство
- Правилник за осигуряване на безопасни условия на труд в РБ „П. К. Яворов“
- Видове инструктажи
- Оценка на риска за безопасността и здравето при работа на работещите в РБ „П. К. Яворов“
- Програми и инструктажи на работните места в РБ „П. К. Яворов“ гр. Бургас
- Програма за предотвратяване на професионалния риск 2023
- Здравословни и безопасни условия на труд 2020/ 2023
- Обучение за осигуряване на ЗБУТ
- COVID – 19
- Система за финансово управление и контрол/ СФУК
- Риск-регистър
- Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас
В Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ продължава работата по проекта EuRiCa, насочен към дигитализация и съхранение на обредната кухня

EuRiCa е проект по Програма на Европейския съюз Еразъм+, 2020-1-BG-KA202-079046. Водеща организация е Бургаски свободен университет в партньорство с Регионален исторически музей – Бургас, Община Лосада и Университет Портокаленсе – Португалия, Сдружение Спеха Фрезиа – Италия, Латвийските колеж по култура. Представители на музеи от България се срещнаха в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ на Библиотеката, за да обсъдят изготвянето на шаблони и техническа информация за рецепти от традиционната кухня. В обучанието участват основно представители на музеи, които ще разпространяват в социалните мрежи характеристиките на различни рецепти. Преди това са минали обучителен курс с четири модула.

Представителите на Латвия, Португалия и Италия, които също са участници в проекта, са направили дигитализация с рецепти за техните ритуални кухни.

На фона на световната глобализация се забелязва нарастващо търсене на автентични продукти, на кулинарен и културен туризъм, свързан с традициите на местното население. В тях се включват обредната кухня, обичаите, спецификата на начина на живот на хората в даден регион. Основната цел е да се съхрани традиционната кухня като проява на наследство и фолклор, като тя бъде лесно припозната и достъпна благодарение на дигитализацията на рецепти от различни части на Европа.

Част от етапите по проекта вече са изпълнени. Разработено е методологично ръководство което дава възможност културните институции и музеи да използват за електронизиране, представяне и публикуване на обредни рецепти с практически аспекти и знания. От РИМ-Бургас са представили на партньорите си част от колекцията от дигитализирани ритуални рецепти, представящи традиционните ястия за Никулден.
