Събития

В Библиотеката все още можете да разгледате уникална калиграфска изложба

Сега тя се намира в изложбената зала пред ателиетата на НХА, приземен етаж
Там две изкуства радват почитателите на поезията и калиграфията.
Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ е домакин на Калиграфска изложба. Подредените творби интерпретират със средствата на калиграфията, стихове на бургаски поети.
Как изглеждат написани по един уникален и красив начин произведения на Христо Фотев, Петя Дубарова, Иван Пейчев, Агоп Мелконян, Стефан Тинтеров, Ваньо Вълчев, Недялко Йорданов, Диана Саватева, Лорис Мануелян, Динко Динков, Калина Тельянова, Яна Вълчева, можете да видите в изложбата.
На откриването присъстваха някои от поетите, които споделиха вълнението си от видяното.
Изложбата е реализирана с творческа стипендия от Национален фонд „Култура“ на Маргарита Дончева и представя нейни творби и калиграфски експерименти на курсисти от творческото ателие калИГРАфия, провеждащо се в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ на Айсел Йълмаз, Ваня Тодорова, Диана Фъртунова, Георги Йорданов, Десислава Николова, Елеонора Василева, Жечка Доброволова, Илиана Карамитева, Катя Поповска, Кристияна Владимирова, Христиана Бурмова.
Калиграфията и поезията си подават ръка. Двете изкуства ни дават по-голям диапазон на възприятие. В изложбата по един особен начин присъства морето. То е не само в стиховете, но и в люшкащите се букви, които ние можем да съзерцаваме, и да се възхищаваме на техните създатели.
Заповядайте, за да се насладите на двете изкуства!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *