Проекти

Водна кула АРТ резиденция – децентрализирано издание № 6 Бургас, Пространство симБиотично

WTAR #6
ТВОРЧЕСКА РЕЗИДЕНЦИЯ ВОДНА КУЛА – ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНО ИЗДАНИЕ #6
Бургас, Пространство симБиотично, Атанасовско езеро
10 – 20. 08. 2022
Финални резултати изложба на 20. 08 от 18: 30 ч.
От 10-ти до 20-ти август, СимБиотично, пространството на Атанасовско езеро на Българска Фондация Биоразнообразие и територията на солените езера ще се превърне в терен за изследване и отворени работилници, в новото децентрализирано издание на творческа резиденция Водна кула, проект на Сдружение ИМЕ. Разглеждането на околностите на Атанасовските солени езера и уникалното биоразнообразие и атмосфера са в основата на тазгодишната резиденция – проект продължаващ традицията на предишните 5 издания да се изследват малко познати или изоставени места.
Участващите 10 артисти ще работят по проекти, свързани с връзката между екологията и изкуствата, и които насърчават поддържането на симбиозата човек-езеро, базирани върху художествени изследвания на взаимодействията в солените езера. Целта на резиденцията е чрез творчески похвати и методи да се разгледат възможни решения за опазването на природатa.
Специално поканени гост-ментори ще съдействат на участниците в осъществяването на индивидуалните им проекти, както и ще представят на публиката собствените си предложения по темата:
Марико Хори, мултидисциплинарен артист и Хуан Валенсия, художник и куратор.
Финалното представяне на резултатите от резиденцията ще се проведе на 20 август на терен в симБиотично.
В рамките на резиденцията, Марико Хори също така предлага отворена работилница, в която, чрез методология, разработена от артиста на място, участниците ще се упражняват да „оценяват“ ежедневни неща и да обновят връзката със сетивата си и развият умения за по-активно сенсорно преживяване. Участието в работилницата става с предварително записване.
Избраните 10 участници след отворена покана са:
Александър Лазарков(BG)
Адриана Банчева(BG)
Хуанхо Валенсиа (Spain)
Катерина Дукова(BG)
Марико Хори (Japan/The Netherlands)ментор
Ния Пушкарова(BG)ментор
Райна Маркова(BG)
Симон Пфейффер(BG/Austria)
Йоана-София Вангелова(BG)
Яков Булавицки(BG/Ukraine)
Те ще покажат финалните творби в изложба и пърформанс програма като резултат от творческия престой на 20.08 от 18:30 ч. в и около пространството СимБиотично, Атанасовски солни езера
Музикалната ни програма е с участието на DJ Ge Ra и Виктор Дичев до 22:00
Малко атракционно влакче с маршрут Морска Градина (Началната ми спирка е алеята до плувен комплекс “Флора”) до Солни езера е транспорта от и до Бургас.
*WTAR #6 се реализира с финансовата подкрепа от Посолство на САЩ в София – Малка грантова схема

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *